Ato ile Lusaka TSO arasında “İyi niyet protokolü” imzalandı

Ato ile Lusaka TSO arasında “İyi niyet protokolü” imzalandı Ato Başkanı Gürsel Baran: “Ülkemizin Afrika politikaları doğrultusunda Lusaka Ticaret ve Sanayi Odası ile şehirlerimiz ve ülkelerimiz arasında ticari ve iş ilişkilerini geliştirecek köprü kurmak üzere iş birliği niyetimizi kayıt altında aldık” Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Zambiya’nın Başkenti Lusaka’nın Ticaret ve Sanayi Odası (Lusaka TSO)...

Ato ile Lusaka TSO arasında “İyi niyet protokolü” imzalandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ato ile Lusaka TSO arasında “İyi niyet protokolü” imzalandı

Ato Başkanı Gürsel Baran: “Ülkemizin Afrika politikaları doğrultusunda Lusaka Ticaret ve Sanayi Odası ile şehirlerimiz ve ülkelerimiz arasında ticari ve iş ilişkilerini geliştirecek köprü kurmak üzere iş birliği niyetimizi kayıt altında aldık”

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Zambiya’nın Başkenti Lusaka’nın Ticaret ve Sanayi Odası (Lusaka TSO) arasında ticari ve iş ilişkilerini geliştirmek üzere “İyi Niyet Protokolü “ imzalandı. ATO adına Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ın imza koyduğu protokole Lusaka TSO adına Alexander J.T. Lawrence imza koydu. İmza programında Zambiya Büyükelçisi William Maipambe Sikazwe de yer aldı. ATO Duatepe Hizmet Binası’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası ve Ankara ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Afrika politikasının geliştiğini kaydeden Baran, Afrika Açılım Politikası olarak ticaret, yatırım, kültürel projelerin hayata geçirildiği bu sürecin arından 2013 yılında Afrika Ortaklık Politikası’na dönüştüğünü söyledi. Zambiya ile ilişkilerin de bu kapsamda geliştiğini kaydeden Baran, 2010 yılında Zambiya Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’yi, 2018 yılında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zambiya’yı ziyaret ettiğini bildirdi. Türkiye’nin “Afrika’nın sorunlarına Afrikalı çözümler” ilkesini belirlediğine dikkat çeken Baran, Afrika ülkelerinin eğitim başta olmak üzere desteklendiğini, Zambiya’dan da yaklaşık 200 öğrencinin Türkiye’de eğitim gördüğünü dile getirdi. Lusaka TSO ile imzalanan “İyi Niyet Protokolü” ile ticaret, yatırım ve turizm alanlarında işbirliğini hedeflediklerini kaydeden Baran, “Sağlık, turizm gibi hizmet sektöründe, tarım ve hayvancılık alanlarında büyük tecrübeye sahip üyelerimiz var. Sizin de pek çok alanda deneyimleriniz mevcut. Bu bilgi birikimlerinden karşılıklı yararlanmamızın fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi. Lusaka TSO Yönetim Kurulu Başkanı Lawrence ile birlikte protokole imza koyan Baran, “Ülkemizin Afrika politikaları doğrultusunda Lusaka Ticaret ve Sanayi Odası ile şehirlerimiz ve ülkelerimiz arasında ticari ve iş  ilişkilerini geliştirecek köprü kurmak üzere işbirliği niyetimizi kayıt altına aldık. İmzaladığımız bu protokolün Ankara Ticaret Odamız ve Lusaka Ticaret ve Sanayi Odası için, iş dünyalarımız için, şehirlerimiz ve ülkelerimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Lusaka TSO Başkanı Lawrence da konuşmasında Lusaka’dan 800 milyon kişilik bir pazara erişimin mümkün olduğunu belirterek, “Altyapı, telekomünikasyon, turizm, sağlık gibi alanlarda işbirliğimizi yaygınlaştırmak ve geliştirmek istiyoruz. Lusaka Ticaret Odası olarak biz de Ankara Ticaret Odası’ndan öğreneceklerimizi kendi şehrimizde ve üyelerimize uygulamak istiyoruz” dedi.

Protokol imza programında ATO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, Lusaka Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilileri ile Büyükelçilik görevlileri yer aldı. ATO ile Lusaka TSO arasında imzalanan protokol, ikili ticaret ve iş ilişkilerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, ortak girişimlerle, ortaklıklarla ve iki ülke arasında köprü kurulmasını desteklemek, karşılıklı teknik destek sağlamak, iki ülke arasında seyahat düzenlemek ve iş dünyaları arasında karşılıklı konferanslar ve toplantılar düzenlemek konularını kapsıyor.

Ato ile Lusaka TSO arasında “İyi niyet protokolü” imzalandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.